امروزه انواع پرینتر با روشهای چاپ مختلف برای چاپ مدلهای گوناگون کارتها موجود هستند و این امکان فراهم شده تا هر فرد با توجه به نیاز خود دستگاه مناسب را خریداری کند. پرینترها بر اساس تکنولوژیهای چاپ به چند دسته تقسیم میشوند که هر کدام از آنها ویژگیهای منحصر به فرد خودشان را دارند و برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند و به همین دلیل در شرایط مختلف کیفیت کار هر کدام نسبت به دیگری متفاوت است.
برای انتخاب پرینتر کارت متناسب با نوع کارتی که میخواهیم چاپ کنیم فاکتور مهمی به نام روش چاپ پرینتر وجود دارد. در این مطلب به بررسی انواع پرینتر بر اساس تکنولوژی چاپی که استفاده میکند میپردازیم و پس از بیان مزایا و معایب آنها بهترین روش چاپ در پرینتر را در مکانهای مختلف و برای چاپ انواع کارت پی وی سی مغناطیسی و هوشمند تماسی و غیرتماسی معرفی میکنیم.
انواع پرینتر بر اساس تکنولوژی چاپ
پرینترها بر اساس تکنولوژی چاپ به چهار دسته اصلی تقسیم میشوند:
پرینترهای جوهرافشان
پرینترهای جوهرافشان با پرتاب مستقیم قطرات جوهر روی کاغذ تصاویر و نوشتهها را چاپ میکنند. این نوع چاپگر در دو دسته دسک جت و OfficeJet توسط کمپانی HP تولید میشوند. پرینترهای OfficeJet برند اداری پرینترهای تولید شده در کمپانی HP هستند و به دلیل داشتن امکانات بیشتر قیمت بالاتری نیز دارند. پرینترهای دسک جت نیز توسط همین کمپانی برای مصارف خانگی تولید شده و نسبت به پرینترهای OfficeJet کوچکتر بوده و دارای امکانات کمتری است و همچنین ارزانتر است. به طور کلی پرینترهای جوهرافشان بیشتر برای چاپ کاغذ استفاده میشود و کیفیت خوبی برای چاپ کارت را ندارد. قیمت چاپ در این پرینترها پایین است.
پرینترهای لیزری
پرینترهای لیزری یکی از انواع پرینترها هستند که به وسیله عبور لیزر از صفحه کاغذ نوشتهها و تصاویر را چاپ میکنند. پرینترهای لیزری از پروسه چاپ زیروگرافیک و غلطک پوشیده با سلنیوم برای چاپ تصاویر استفاده میکند. این نوع چاپگر نسبتا بزرگ بوده و به محل خاصی برای قرار دادن نیاز دارد همچنین فیدرهای کاغذ سریع لازم دارد و هزینه نگهداری از آن نیز بالا است.
پرینترهای لیزری مانند دستگاه فتوکپی عمل کرده و دیتای ارسالی از کامپیوتر را به یک خط شطرنجی یا اسکن لاین تبدیل میکند سپس به وسیله تکنولوژی پردازش شطرنجی تصویر یا RIS تصاویر و نوشتهها را چاپ میکند. این نوع پرینتر بیشتر برای چاپ سیاه و سفید استفاده میشود هر چند نسخه رنگی این نوع چاپگر نیز موجود است که قیمت بیشتری دارد. از پرینتر لیزری برای کارهای اداری استفاده میشود.
پرینترهای حرارتی
پرینترهای حرارتی همانطور که از نامش مشخص است از حرارت برای چاپ نوشتهها و تصاویر استفاده میکند. این نوع چاپگرها طرح را از روی جوهرهای خاص ریبون به صورت دقیق و پیکسلهای جداگانه پیادهسازی کرده و چاپ میکند. پرینترهای حرارتی از کیفیت چاپ بالایی برخوردار بوده بنابراین برای چاپ انواع کارتهای پی وی سی و لیبل بهترین گزینه هستند.
عملکرد پرینترهای حرارتی
پرینترهای حرارتی به جای به جای جوهر از ریبون استفاده میکنند. ریبونها شامل رنگهای مختلفی هستند که سطح آنها از موم و رزین پوشیده شده است. هنگامیکه دستور چاپ صادر میشود با توجه به طرح نوشتهها و تصاویری که داریم میکروتراشهها طرح را روی ریبون فعال میکنند و به وسیله حرارت و داغ شدن طرح به سطح کارت منتقل شده و فرایند چاپ انجام میشود.
انواع پرینترهای حرارتی
صرف نظر از مدل و برند تولید کننده انواع پرینترهای حرارتی این چاپگرها به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
پرینترهای حرارتی مستقیم
در روش حرارتی مستقیم هیچ واسطهای بین کارت خام و ریبون وجود ندارد و انتقال جوهر از ریبون به سطح کارت به صورت مستقیم انجام میشود. پرینترهای چاپ مستقیم رنگ و جوهر موجود در ریبون، با کمک هد دستگاه به طور مستقیم به سطح کارت انتقال داده شده و فرآیند چاپ صورت میپذیرد. کیفیت چاپ در تکنولوژی چاپ مستقیم بسیار بالاست و در چاپ انواع کارتهای PVC رنگی و تک رنگ مناسب است.
مزایا استفاده تکنولوژی چاپ مستقیم
- مهمترین مزیت استفاده از تکنولوژی چاپ مستقیم سرعت چاپ بالا است. از آنجایی که در این روش نیازی به استفاده از ابزارهای واسطه نیست و فرآیند چاپ به صورت مستقیم از ریبون به سطح کارت پی وی سی انجام میگیرد سرعت چاپ بالاتر است.
- یکی دیگر از مزایای این روش صرفه جویی در مصرف ریبون است زیرا جوهر ریبون به صورت مستقیم به سطح کارت منتقل شده و کاملا برای عمل چاپ استفاده میشود.
- لمینت کردن کارتهای PVC برای افزایش طول عمر کارت و ماندگاری طرح چاپ شده روی آن بسیار مهم است و با توجه به اینکه تکنولوژی چاپ مستقیم سازگار با فرآیند لمینت کردن است یکی از مهمترین مزایای این روش است.
پرینترهای حرارتی غیر مستقیم
در روش چاپ غیر مستقیم، یک لایه نازک و شفاف پلاستیکی وجود دارد که ابتدا فرآیند چاپ معکوس بر روی آن انجام میگیرد و سپس طرح و نوشتهها به صورت برگردان به سطح کارت پی وی سی منتقل میشود. در چاپ غیرمستقیم نیازی به انجام چاپ مرحلهای نیست و کل طرح به صورت مستقیم و یکباره چاپ میشود.
مزایای استفاده از تکنولوژی چاپ غیر مستقیم:
- در این روش چون از یک لایه واسطه استفاده میشود طول عمر کارت نسبت به چاپ مستقیم بیشتر است. همچنین طرح و نوشتهها نیز پایدارتر هستند.
- چاپ کارت به دوش غیر مستقیم به صورت یکباره انجام میشود و بنابراین کیفیت بالایی دارد.
- یکی از معایب چاپ مستقیم ایجاد یک لبه هرچند کم دور کارت است در روش چاپ غیر مستقیم دیگر این اتفاق نمیافتد.
نتیجه گیری
با توجه به تمام مطالب عنوان شده درباره انواع پرینتر و پرینترهای حرارتی که مناسبترین نوع چاپگر برای چاپ انواع کارتهای مغناطیسی و هوشمند تماسی و غیر تماسی هستند. شما میتوانید نسبت به ویژگیهایی که در نظر دارید انواع پرینترهای حرارتی مستقیم و غیر مستقیم را با توجه به نیازتان تهیه کنید.
از پرینترهای حرارتی میتوان برای مکانهای مختلفی که نیاز به چاپ انواع کارتهای شناسایی، پرسنلی، بانکی و… را دارند استفاده کرد. به یاد داشته باشید پرینترهای چاپ مستقیم مقرون به صرفه تر هستند، سرعت و کیفیت چاپ بالایی دارند اما اگر نیاز به کارتهایی با دوام بالاتر دارید که علاوه بر کیفیت بالا کارتهای چاپ شده فاقد لبه باشند میتوانید از انواع پرینترهای حرارتی غیر مستقیم استفاده کنید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.